Laptop'o'Wall
onsdag 11. oktober 2006 15:39
Artikkelindeks
Laptop'o'Wall
Matriale
Kjøling
Montering
Avstandsstykker
Montering 2
Test #1
Test #2
Test #3
Alle sider
laptopowallIdeen til dette prosjektet fikk jeg da jeg var innom IT-Pro sine hjemmesider for en del uker og leste denne workloggen som beskrev en som hadde bygd inn en laptop i ett av bildene sine.

 

 
laptopowall_banner


Tanken er da å ha et bilde på veggen som ved første øyekast er et helt vanlig bilde, men plutselig skifter bildet til det neste i fremvisningen. Den skal ha wlan kort slik at den kan fjernstyres og den skal kunne vise f.eks. en live feed fra et webcam, eller bare vise video. Det eneste som skal kunne avsløre at dette er noe annet enn et vanlig bilde (såfremt bildet ikke skifter) er den tynne strømledningen som går ned under bildet. Alt dette i skikkelig Bill Gates stil!

Jeg likte ideen og ble sittende å fundere på om jeg skulle prøve noe slikt. Problemet var at jeg hadde ingen planer om å bruke min egen laptop til dette siden jeg bruker den til andre ting og det er ikke så greit å ta med seg et stort bilde så fort man skal surfe på cafe. ;)

Et par uker senere begynte faren min å snakke om at han skulle ta å bytte ut sin egen laptop med en nyere modell. Så da var jeg på han med en gang og skulle ha den gamle.

Den gamle maskinen hans som jeg til slutt fikk fingra i er en Toshiba Protege 3110CT.

 


Dette er en liten lettvekter som ligger pent på fanget, men etter oppgradering til WinXP begynte den å sakke "litt" etter mtp hastighet.Den er utrolig liten så dette var en perfekt laptop å benytte seg av, utenom det store minuset at det var en relativt liten skjerm på den. Men den var da gratis, så hvorfor klage? ;)Tok dessverre ikke noen bilder av den nervepirrende prosessen det var å skru denne ifra hverandre. Maaaange små skruer og liten feilmargin hvis skrutrekkeren skulle glippe.Allerede etter den første timen med dette arbeidet begynte jeg å skjønne at dette ikke kom til å bli så enkelt som jeg hadde trodd. Så har var det bare å finne frem blyant og papir og begynne å lage en skisse over hvordan rammen måtte se ut for at ting skulle få plass.

Skisse:

pict0468

 Mål:
A: Selve skjermen. 211mm x 158mm
B: Ramme til skjermkant vertikalt. 230mm
C: Ramme til skjermkant horisontalt. Ca lik B.
D: Dybde. (Ikke tegnet inn) Min. 40mm

Mål A måtte være pinlig nøyaktig siden jeg ikke ville at noe av bildet skulle forsvinne eller at det ble noen svarte områder i kantene.
Mål B kunne ikke være noe mindre enn 230mm siden dette var plassen under skjermen jeg kom til å trenge for hovedkortet pluss nedre delen av skjermen og festemuligheter.
Mål C var ikke så veldig viktig siden jeg ikke planla å bruke denne plassen til noe spesielt. Kun for at bildet skulle ha samme fasong som skjermen.
Mål D hadde var dybden jeg trengte bak glasset for å få plass til både hovedkortet og en skikkelig kjøleløsning for cpu'en. 
Flere artikkler i kategorien Casemod

Statistikk

Medlemmer : 1
Innhold : 52
Nettlenker : 31
Artikkelvisninger : 1059141

Hvem er online?

Vi har 5 gjester her nå

Nettverk