Laptop'o'Wall - Montering
onsdag 11. oktober 2006 15:39
Artikkelindeks
Laptop'o'Wall
Matriale
Kjøling
Montering
Avstandsstykker
Montering 2
Test #1
Test #2
Test #3
Alle sider
 

 Pappen er rimelig tykk, men det er av en type kraftig papp som jeg ikke ville prøve å skru noen skuer i. Det ville i verste fall ende med store bulker som ville synes på fremsiden. Så jeg gikk for samme løsning som han andre jeg hadde fått ideen fra. Fugemasse! På maxbo fikk jeg god hjelp til å finne en fugemasse som ville lime som lim samtidig som den ville fylle som fugemasse og heftet seg til alle type matrialer. Et annet pluss er at man kan lett kutte opp fugemassen senere med en hobbykniv vist noe skulle ende opp feil.

Etter å ha ligget litt på gulvet under bildet, justert, liggi på gulvet osv et par ganger, fant jeg ut nøyaktig hvordan den skulle være, og tegnet opp på passpartu'et med en syltynn blyant hvor den skulle være, og begynte å fuge i vei.

Lcd skjermen på plass og første bilde av rammen fra forsiden:

 pict0457

 Ting begynner å ta form! :D

Så var det det neste skrittet. Feste hovedkortet og komponentene til resten. Som nevnt over hadde jeg ingen planer om å skru noe direkte til pappen, så her måtte det lages en hjemmelagd løsning.

Avstandsstykkene jeg måtte lage kunne ikke være høyere enn en cm, for da ville kjøleribba til cpu'en komme inntil veggen. Skruene måtte skrus inn i "noe" som igjen kunne fuges fast i pappen.

Første forsøk:
Kappa ut en aluminiums strimmel som jeg bøyde i denne formen: __|--|__
Så gjenget jeg ut et hull i toppen som hovedkortet kunne festes i med skrue. Lagde et par av disse, men fant ut at disse ikke kom til å fungere av flere grunner. Dem var rimelig vanskelige å bøye korrekt når det var snakk om bøying innen 1 cm. Dette førte til at det ble en variasjon i høyden på dem på +/- 3mm, noe som jeg ikke kunne akseptere. Samt at den øverste overflaten ble for stor slik at den kunne komme i fare for å kortslutte noe.

Andre forsøk:
Hadde en 6-7 distansestykker liggende fra en annen maskin som jeg kunne bruke, men dem hadde ingen skrue nederst, så disse limte jeg med metall epoxy på en avlang aluminiums bit. (Se bilde lengre ned)
Problem: Trengte flere.

Tredje forsøk:
Gå til anskaffelse av skikkelige avstandsstykker og skru dem inn i en avlang aluminiumsbit.
Problem: Mangel på slike.
Sendte en mail til JMData og spurte om dem hadde en 15 slike liggende på lager som jeg kunne hente. Dette hadde dem, og jeg satte meg i bilen dagen etter for å hente disse. Etter å ha forklart prosjektet til han som driver firmaet kom han ut med posen på bildet under og oppgav en symbolsk pris på 20 kr... Så nå har jeg fått meg en sponsor! ;)

"15 stk" avstandstykker:

 pict0458 

 Så med det problemet ute av verden var det bare å sette i gang å produsere! 
Flere artikkler i kategorien Casemod

Statistikk

Medlemmer : 1
Innhold : 52
Nettlenker : 31
Artikkelvisninger : 1059153

Hvem er online?

Vi har 26 gjester her nå

Nettverk