Prosjekt Media Chair
lørdag 27. oktober 2007 18:42
Artikkelindeks
Prosjekt Media Chair
Ut i garasjen
Alle sider
PICT0003 (Medium)Nå er det lengesiden jeg har drevet å moddet noe, så nå var det på tide å lage noe nytt her. Denne gangen så var det ett ønske om å kunne sitte i stua og se på film og serier i høy oppløsning som var grunnlaget for at jeg lagde det jeg gjorde.Utgangspunktet for denne modden var følgende problemstilling: Det meste av det jeg ser på av serier og filmer ser jeg på dataen. Men, å sitte flere foran en data å se på film sammen er ikke så veldig hyggelig eller komfortabelt. Det første jeg tenkte på var å kjøpe meg en 42" lcd tv av ett eller annet slag som jeg da kunne bruke til å koble laptoppen til for å se filmer der. Men... Prislappen på en slik skjerm som har litt kvalitet over seg ligger kjapt rundt en 13-15 tusen. Samt jeg måtte spytte ut endel mer for å få noe skikkelig lyd utav det.
Samtidig som jeg satt med denne problemstillingen så hadde jeg lenge drevet å sikla på en ny skjerm til maskinen min. En widescreen 22" som hadde fått veldig gode scorer på alt av tester. Samsung Syncmaster 226BW

Første som slo meg var at denne kunne jeg jo bare sette i stua og koble laptoppen til. Men da ville problemet bli at skjermen ble stående for lagt vekk fra der vi vanlig sitter og den måtte pakkes vekk hver gang vi fikk besøk osv siden den ikke akkurat passet inn der. Da begynte jeg å tenke på å sette den på et tv bord som jeg bare kunne trille vekk når jeg ikke så på skjermen, så jeg ringte min bestefar for å høre om han hadde noe slikt stående til overs en plass. Mens jeg satt å snakka med han falt øynene mine på en kontorstol som stod inne på kontoret og fantasien min begynte å løpe løpsk.

 

(Bilde av kontorstolen kommer)

 

Skjermen kunne jeg feste til rygg lenet ved å lage en festebrakett til VESA 100 festet på skjermen og laptoppen kunne jeg lage en plate til slik at den kunne stå under skjermen på setet. Da ville jeg ha oppfylt følgende krav til behovet mitt:

  • Portabel pga hjulene
  • Stativ til skjermen pga rygglenet
  • Riktig høyde på skjermen
  • Justeringsmuligheteri høyde og vinkel

Så etter å ha fått overtatt en sliten kontorstol av bestefaren min begynte prosjektet sin start. Skjermen var bestilt og det eneste jeg trengte var skikkelig lyd. Etter å ha kikket litt rundt på hw.no sine sider og lest endel tester kom jeg frem til at Logitech Z-4i var det jeg trengte og det dekket mitt behov. Minuset med oppsettet var jo at siden jeg skulle kunne flytte alt rundt så kunne jeg ikke ha surround, men det fikk heller holde med bra stereo og en kraftig sub. 
Flere artikkler i kategorien Casemod

Statistikk

Medlemmer : 1
Innhold : 52
Nettlenker : 31
Artikkelvisninger : 1059161

Hvem er online?

Vi har 42 gjester her nå

Nettverk