Google Sketchup
fredag 28. desember 2007 14:12
 Her om dagen satt jeg å lurte på om det var noe nytt jeg kunne ta å lære meg. Er lengesiden jeg fant noe nytt felt innen it å sette meg inn i så det var kanskje på tide. Har alltid hatt lyst til å lære meg å lage 3D modeller så for å begynne med noe lett noe fant jeg frem til Google Sketchup


Google Sketchup er et 3D modellerings program som ble primært presentert for at nerdene bak skjermene kunne lage 3D modeller av hus og byggninger for å så legge dem inn i Google Earth. Men programmet har utviklet seg til å bli et verktøy som kan brukes til så mye mer ann bare å tegne bygninger. Programmet vil jeg påstå har en av dem slakeste læringskurvene når man sammenligner det med andre programmer i samme klasse (div CAD programmvare). Så for den personen som ikke har planer om å begynne med 3D modellering som yrke, er dette et program jeg vil anbefale. Det kan du bruke til å modellere alt fra oppbevaringsbokser til dukkehus. Selv så ønsket jeg meg primært å lære dette for å kunne bruke det til case modding slik at jeg kunne lage et utkast på maskinen før jeg begynte å sage ivei.

Det første man må gjøre er å gå inn på Google sine Sketchup sider og laste ned Sketchup. Den finnes i to utgaver, en gratis og en pro versjon som koster endel. Du kommer nok ikke til å trenge pro versjonen før du skal bygge deg en villa, så vi kan holde oss til gratis versjonen.

Google har lagt ut en del veiledninger på video slik at man lett kan lære seg hvordan man bruker programmet. Disse finner du her.

Etter ett par timer med trening kom jeg frem til bl.a. disse bildene: (Klikk for større bilde)

Ett databord
{flickr4j_photo id='2143769754' size='2'}

Med litt farger:
{flickr4j_photo id='2143813938' size='2'}

{flickr4j_photo id='2143020767' size='2'}

{flickr4j_photo id='2143814376' size='2'}
 

 
Flere artikkler i kategorien Diverse

Statistikk

Medlemmer : 1
Innhold : 52
Nettlenker : 31
Artikkelvisninger : 1059152

Hvem er online?

Vi har 24 gjester her nå

Nettverk